Water opwarmen met de zon (zonneboiler uitleg)

water boiler

Zonneboilers, ze zijn erg populair. Zo vreemd is dat ook niet. Want mensen willen graag besparen op hun energie rekening. Zo zijn zonnepanelen natuurlijk al langere tijd erg populair. Deze zorgen ervoor dat er stroom kan worden opgewekt in uw woning. Zo kunt u praktisch de rekening voor de elektriciteit compleet schrappen.

Maar hoe zit dat met gas?

Voor het verbruik van gas in uw woning zijn echter minder oplossingen beschikbaar. Natuurlijk zijn er condensatieketels (condenserende gasketels) beschikbaar. Deze hebben een stuk minder gas nodig, en gaan dus efficiënter met de energie om. Toch is er nog een andere oplossing die zeker in combinatie met een condensatieketel heel erg goed kan worden ingezet. De zonneboiler.

Hulp van de zon

water boilerMet een zonneboiler wordt het water opgewarmd door de zon. De naam zegt eigenlijk alles al. Hierdoor is het mogelijk om extra geld te besparen. Daarnaast zijn zonneboilers niet echt heel duur in aanschaf. De prijzen vallen mee, terwijl er toch veel geld mee bespaard kan worden.

Geen zon = geen warm water?

Met een zonneboiler wordt het water dus opgewarmd tot een bepaald niveau. Dit gebeurd door de zon. U zult waarschijnlijk denken dat dit lastig gaat, zo zonnig is België namelijk niet. Toch is dit geen enkel probleem.

Een zonneboiler kan het water ook opwarmen zonder dat de zon schijnt. Er is eigenlijk altijd warmte die kan worden opgevangen. Als u vervolgens warm water nodig heeft om bijvoorbeeld te douchen, dan wordt dit water gebruikt. Eventueel wordt het extra opgewarmd door de condensatieketel in uw woning.