Wat is no cure no pay incasso?

incasso uitbesteden

incasso uitbestedenNo cure no pay is een Engelse term die letterlijk vertaald betekent geen genezing geen betaling. Een no cure no pay incasso is daarom een incassotraject waarbij je als bedrijf geen kosten hoeft te betalen wanneer er door het incassobureau geen resultaten behaald worden. Dit is natuurlijk een zeer interessant voorstel voor bedrijven met een openstaande rekening. Het maakt de stap kleiner.

Een incassotraject is namelijk een zeer onzeker proces waarbij een bedrijf nooit kan inschatten wat de kansen zijn dat de rekening door het werk van het incassobureau ook echt betaald gaat worden. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een no cure no pay incasso dan hoeft het bureau pas betaald te worden wanneer zij de rekening hebben weten te incasseren. Dit geeft een bedrijf de garantie dat er niet betaald hoeft te worden voor werkzaamheden die geen resultaat hebben opgeleverd.

Gerechtelijke fase

Een no cure no pay incasso is natuurlijk geweldig voor bedrijven die een openstaande rekening door een incasso willen laten incasseren. Een incassotraject bestaat uit twee verschillende fases. Enkel de eerste fase valt onder de no cure no pay regeling van het incassobureau. Dit is de minnelijke fase en bestaat uit het opsturen van brieven, aanmaningen en telefoongesprekken. Het incassobureau berekent geen kosten voor deze fase tenzij de rekening wordt geint in deze fase. Worden er echter geen resultaten in deze fase behaald dan moet er een gerechtelijke procedure gestart worden. Deze gerechtelijke fase van het incassotraject valt niet onder no cure no pay. Hier zijn extra kosten aan verbonden omdat er ook bezoeken aan de rechtbank gebracht moeten worden.