Goud, de universele valuta

goud verkopen

goud verkopenEr is een goede reden waarom goud wordt gezien als de universele valuta. Want naar welk land u ook gaat, uw glimmende metaal is er schaars en dat maakt het daarom extreem waardevol. Als u van plan bent om online goud te gaan kopen, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Wanneer u in verschillende online winkels gaat kijken naar goud, weet u nooit zeker of het ook daadwerkelijk goud is. Uw alarmbellen zouden moeten afgaan wanneer een dealer bijvoorbeeld extreem goedkoop is, ten opzichte van andere online dealers. Als u online uw goud gaat kopen, zorg dan voor een absoluut betrouwbare dealer. Bij voorkeur een bedrijf dat zich al jarenlang specialiseert in goud. U voorkomt zo problemen en weet zeker dat alles eerlijk verloopt.

Inkoop en Verkoop

Naast mensen die hun goud kopen, zijn er natuurlijk ook mensen die hun goud verkopen. Dit wordt sinds enkele jaren door steeds meer mensen gedaan. Voor Goud inkoop Den haag zijn er verschillende winkels beschikbaar. U heeft vast en zeker wel eens een goud inkopen in een juwelierszaak zien zitten. Deze persoon heeft een klein vergrootglas en bepaald de waarde van uw oude gouden sieraden. Ook zijn er bedrijven die zich volkomen specialiseren in het inkopen en omsmelten van goud. Ze hebben dus een eigen winkel, en focussen zich voornamelijk op dit onderdeel. Als u oude sieraden gaat laten keuren, moet u een aantal zaken in uw achterhoofd houden. Dit is erg belangrijk.

Goudprijs op internet

Waarschijnlijk heeft u op internet al wat onderzoek gedaan naar de huidige goudprijs. Dit is een volkomen logische stap die vrijwel iedereen doet. Maar deze prijs zult u nooit en te nimmer voor uw oude sieraden gaan ontvangen. Het bedrijf dat uw sieraden koopt, moet namelijk eerst nog kosten maken en hun boterham verdienen + wat beleg erop. De eerlijke goudopkoper zal hier geen doekjes ombinden en u eerlijk vertellen waar deze kosten vandaan komen, en hoe ze tot het bedrag zijn gekomen wat u per gram ontvangt.